Unt de shea vs Ulei de shea

Ati folosit pana acum ulei de shea? Defapt mai bine intreb altfel: stiati ca exista si varianta fluida de shea? Personal ador si untul de shea, mai ales cel nerafinat insa nu am mereu rabdare sa se lichifieze in palmele mele. L-am adus in magazin fara sa clipesc, pentru cei care prefera o alternativa practica. Ce incerc astazi este sa subliniez totusi diferentele intre ulei si unt. De ce l-am alege pe unul dintre ele si nu pe celalalt?

Prima diferenta si cea mai evidenta este textura: unul este ulei iar celalalt unt.

  • uleiul de shea il gasesc potrivit pentru a fi amestecat cu alte uleiuri vegetale, pentru a obtine un ulei de corp. E mai usor de aplicat pe piele.
  • untul de shea se preteaza pentru realizarea unui unt de corp. Iar daca stiti sa amestecati proportile corect, veti putea obtine consistenta unui mousse. Il si vad cum se topeste in contact cu pielea.

A doua diferenta apare la compozitia chimica a fiecaruia., in special in continutul lor de acid stearic.

  • acidul stearic este unul din acizii grasi esentiali responsabili pentru textura groasa a untului de shea. In mod natural untul de shea este mai bogat in continut de acid stearic decat uleiul de shea. In privinta celorlati acizi grasi esentiali sunt destul de similari.
  • uleiul de shea se aude ca ar fi mai bogat în tocoferoli, fitosteroli și triterpeni decât untul

 

Sursa foto: www.sheabutter.com

A treia diferenta consta in faptul ca:

  • uleiul de shea este un produs secundar untului de shea, de aceea este mai greu de gasit iar pentru obtinerea lui e ceva mai multa munca in plus.

 

 

 

Patru. Desi amandoua hidratateaza si sunt recomandate pentru pielea dezhidratata, crapata, sensibila sau chiar pentru parul foarte deteriorat, e bine de stiut ca:

  • uleiul de shea nu poate oferi o protectie atat de buna ca si untul in conditii mai vitrege.
  • untul de shea este foarte potrivit si ofera o protectie corespunzatoare daca sunteti expusi la frig, vant, zapada.

Si cinci. Uleiul de shea mai contine si un antioxidant natural (acidul citric) fata de unt care nu are nevoie de niciun fel de antioxidant sau conservant, nici macar natural.

Le gasiti in magazinin ambalaje practice, cu protectie UV fara bisfenol A sau ftalati.

Unt de shea nerafinat cu miros delicios de nuca de karite.

Ulei de shea rafinat, bogat în tocoferoli, fitosteroli și triterpeni. Fluid si usor de aplicat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *