Cum as putea sa descriu iubirea? Aia sanatoasa…

Cum ii poti descrie unui orb din nastere culoarea albastra?

Eu una i-as descrie marea nesfarsita, cerul sau ochii fiicei mele. Ajuta sa asociez culoarea albastra cu ceva ce un orb nu a vazut vreodata?

La fel ma intreb: cum as putea sa descriu iubirea?

Probabil ca as putea sa descriu cum si ce simt. Energia cuvintelor mele poate te-ar atinge. Ti-as spune ca iubirea e ca o mangaiere si ca ea nu doare niciodata. Iubirea e ca o raza de soare care te incalzeste. Iubirea e atunci cand simti fluturasi in stomac. Sau atunci cand gasesti iarba tunsa dupa o zi grea petrecuta la servici. Iubire e atunci cand te suna pur si simplu sa vada ce mai faci. Iubire e atunci cand sta langa tine si te asculta empatic, fara sa te judece. Iubirea e atunci cand iti ofera libertate si incredere. Iubire e si atunci cand alegerile si ritmul iti e respectat. Iubire e cand desi te simti singur/ă si realizezi totusi ca te ai pe tine insăți/ insuți si asta e grozav. Iubeste-te! Iubeste-te si toti ceilalti vor incepe sa te iubeasca.

Si atunci m-am gandit ca as putea sa ii spun unui orb ce simt cand vad marea nesfarsita. Ce simt cand sunt deasupra norilor. Ce simt cand ma uit in ochii fiicei mele.

Am simtit multa iubire zilele. Chiar daca nu am putut comunica prin cuvinte cu multe femei am simtit iubirea lor. Au luat forma unei batai pe umar, a unui zambet, a unei imbratisari sau a unor aplauze. Iubirea pe care am simtit-o atunci cand munca mea a fost rasplatita cu un premiu extrem de important.

Spania, Argentina, Mexic, Canada, SUA, Peru, Guatemala, Columbia, Romania sunt doar cateva din tarile care au fost reprezentate de invingatoare ale violentei domestice.

Da, m-am intors cu un premiu de la Madrid, insa mai valoros de atat sunt contactele castigate. Cu alte cuvinte reteaua noastra de sprijin se extinde la nivel international. Asta inseamna ca daca o romanca din tarile mentionate mai sus ne cere ajutor, noi o putem pune in legatura nu doar cu organizatii de incredere dar si sprijin pair-to-pair (de la femeie la femeie). La fel si viceversa. De asemena mai stiu, ca voi fi bine primita in oricare din tarile mentionate, de femei minunate pe care abia astept sa le reintalnesc!

Astea sunt doar o parte din femeile din Retea! Suntem multe, increzatoare, cu povesti de invingatoare adunate si multa energie.

#SiEuReusesc #IubireaNuDoare Ashoka România A.L.E.G. PlayGround Do | Red de Mujeres Luthelo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *