Sapunul solid, cel mai bun prieten al pielii tale! Cum sa ai grija de el?

Ai grija de sapunul tau asa cum are el grija de tine! Ma refer evident la sapunul natural, cel care poate deveni cel mai bun prieten al pielii tale, nu la sapunurile ambalate in folii de plastic sau la cele imbacsite de chimicale. Cei care s-au obisnuit sa foloseasca un sapun natural, fara niciun strop de chimicale, stiu foarte bine despre ce e vorba – ei stiu ca nu se mai pot intoarce la ce foloseau inainte. Odata ce pielea ta se bucura de mangaierea unui sapun natural, nu mai e cale de intoarcere. Daca nu ma crezi, foloseste un sapun natural Luthelo cel putin o luna – pe tot corpul, pe fata sau in zonele intime (daca esti femeie, pentru acestea iti recomand “PasaricaFericita”). Sunt gata sa-ti dau banii inapoi dupa o luna de folosire a sapunurilor Luthelo daca nu esti multumit / multumita.

Dar hai sa vedem de ce spun sa ai grija de sapunul tau, asa cum are el grija de pielea ta? De ce propun aceasta reciprocitate?

Cand am fost in vizite la prieteni, la rude sau – intamplator – la clienti, am intrat in baile lor si am vazut sapunurile Luthelo pastrate necorespunzator, am crezut ca fac atac de panica! Merita sa ma vedeti incercand sa sterg sapunurile sau sa le asez in asa fel incat sa se scurga apa de pe ele – cred ca v-ati fi amuzat, insa pentru mine e un subiect cat se poate de serios. Incerc sa respect nu doar fiintele din jurul meu si natura, ci si obiectele care imi sunt de folos. Forma asta de recunostinta ma ajuta sa pastrez o vibratie ridicata, care ma tine departe de experiente neplacute.

Imi imaginez ca asta ar putea sa sune pentru unii dintre voi ciudat, dar v-ati putea uita si altfel la felul in care alegeti sa aveti grija de sapunul dumneavoastra. Haideti sa vedem ce face el dupa ce ia nastere in laboratorul Luthelo:

Blu – citronella si perle de jojoba

  • De la bun inceput e antibacterian. Prin natura sa, orice sapun are aceasta caracteristica – unele mai mult decat altele, daca au in compozitie ingrediente recunoscute pentru efecte antibacteriene, antifungice, etc.;
  • Hidrateaza, hraneste pielea uscata sau o exfoliaza si indeparteaza celulele moarte daca are ingrediente cu acest rol. De exemplu, sapunurile “Blu” contin perle de jojoba; Smirghel – cafea macinata din belsug; Samurai – ceai negru, Thea Mimosa – pudra fina de mimoza, etc.;
  • Iti poate oferi in timpul spalarii un moment aromaterapeutic, daca contine uleiuri esentiale;
  • Primeste ambalaj 100% biodegradabil – banderola de hartie sau cutie pentru cei care isi doresc neaparat ca sapunul sa fie ambalat astfel;
  • Poate fi folosit pana la ultima bucatica. In urma lui nu ramane nici un pet care nu stim cat de bine va fi reciclat;
  • Protejeaza mediul: nu este toxic pentru pesti sau alte vietuitoare acvatice si nu contine ulei de palmier. Uleiul acesta a cucerit piata mondiala si este larg folosit in industria alimentara si la fabricarea cosmeticelor. Pretul sau este foarte scazut, insa modul de obtinere – monoculturi care presupun defrisari masive – implica costuri enorme pentru mediul inconjurator, pentru biodiversitate si pentru populatiile indigene. Eu am ales sa nu il folosesc in produsele Luthelo, ca sa nu fiu parte a acestui teribil abuz si sa nu il incurajez.

Daca sapunul nu este pastrat pe o savoniera cu gratar sau orice alt sistem / suport facut in asa fel incat sa nu retina deloc apa, acesta se consuma mult mai repede. Glicerina din compozitia sa (rezultata in urma procesului de saponificare) are efect higroscopic – adica atrage apa. Daca atrage prea multa apa, sapunul incepe sa devina vascos si in momentul in care vrem sa il folosim nu mai produce la fel de multa spuma ca de obicei. Fiind atat de saturat de apa, pe piele ramane mai mult sapun decat avem nevoie, iar incercarea de a-l indeparta ne impinge sa folosim si mai multa apa. In concluzie: sapunul se consuma mai repede si produce mai putina spuma, iar noi folosim mai multa apa!

Ca sa evitati aceste efecte nedorite, va propun sa folositi unul dintre dispozitivele mele preferate (le-am testat personal pe toate):

Cu cat e distanta mai mare, cu atat apa se scurge mai repede! Acest tip de savoniera nu necesita gaurirea peretelui.

La fel , acest suport nu are nevoie de gaurirea peretului pentru prindere. Are magnet care se prinde de partea metalica care intra in sapun. Se desprinde foarte usor.

 

Acelasi sistem, tot inox si prindere cu magnet.

Daca nu ai acces la aceste savoniere / suporturi poti folosi trei-patru pietre frumoase, adunate din natura poate chiar pictate ulterior, pe care sa stea cu usurinta sapunul. Important este sa nu retina apa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *