Cum prefer sa folosesc nucile de sapun? Iata cum procedez…

Fara doar si poate, cred ca suntem cu totii de acord ca nucile de sapun sunt cel mai natural detergent cu putinta.
 
Iata ce fac eu, ca sa imi usurez munca:
1. Adaug o mana de nuci generoasa in 2 litri de apa si astept sa fiarba;
 
2. Stau langa foc pentru ca se anunta bulbuci buclucasi. Daca e ceva ce se distruge prin fierbere? NU! Se elibereaza in schimb saponinele cu generozitate;
 
3. Las apa sa se raceasca, strecor si torn in recipiente pentru cuburi de gheata. Le bag apoi la congelator. Cojile le folosesc in gradina pe post de fertilizator natural.
 
4. La fiecare masina, arunc cate doua cuburi de detergent inghetat direct in cuva. In acest fel nu am grija faptului ca saponina nu se va elibera daca temperatura apei este prea mica;
 
5. Pentru ca nu vreau ca rufele albe sa se ingalbeneasca, adaug direct in compartimentul de detergent 2 linguri de inalbitor pe baza de percarbonat. Acest inalbitor nu decoloreaza hainele colorate.
 
Daca nu am la indemana inalbitorul ecologic care are rol de inalbire, dedurizare a apei, curatare  in plus lasand hainele moi atunci adaug doua linguri de bicarbonat si putin otet in compartimetul de balsam de rufe. Daca doriti sa fiti sigure de efectul antibacterian, antifungic puneti cateva picaturi de ulei esential de Tea Tree sau de Lavanda peste otet.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *